ALKOHOL- OCH DROGTERAPI

Strandberg & Strandberg erbjuder individuell behandling inom missbruk- och beroende. Dessutom finns möjlighet att gå i parterapi med fokus på missbruk/beroende och anhörig/medberoendeperspektiv.

Riskbruk, missbruk eller beroende?
Ett riskbruk innebär en konsumtion som är högre än vad som anses sunt. Men ett riskbruk kan även handla om mer än hur mycket man dricker. Det går att dricka under gränsen för skadligt bruk men ändå utsätta sig själv för en förhöjd risk för fysiska, psykiska eller sociala konsekvenser. Med missbruk menas att använda substanser som till exempel alkohol och narkotika, på ett sätt som skadar hälsan och relationer. När ett missbruk får pågå en längre tid finns risken att bli beroende. Beroendesjukdom är en förvärvad, kronisk förändring av hjärnans belöningssystem där minnen av de upplevelser som orsakade beroendet är lagrade. Idag klassas beroende av cigaretter, alkohol, droger, tabletter samt spel som beroendesjukdom.

Vem kan bli hjälp av en alkohol- och drogterapeut?
En alkohol- och drogterapeut behandlar alla typer av missbruk och beroenden, ex alkohol, droger, tabletter, och spel. Dessutom har våra terapeuter lång erfarenhet och kompetens inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

”Jag vill tro att saker och ting händer av en mening. Alla går någon gång igenom kriser i livet och vi väljer då att attackera dom på det sätt vi tror är rätt för oss. Oavsett hur tungt livet känns ibland, är jag övertygad om att det är just utifrån kriser och motgångar som vi växer som människor. När vi arbetat oss igenom våra svårigheter och kommer ut på andra sidan gör vi det som starkare individer med en mer ödmjuk och kärleksfull inställning till andra människor”/ Alexander, Alkohol- och drogterapeut på Strandberg & Strandberg

Parbehandling – Missbruk/Beroende & Anhörig/Medberoende

Att leva i en relation samtidigt som ett missbruk- eller beroende finns med i bilden är oerhört svårt. Man måste inte lämna en person med missbruk- eller beroendeproblematik, men man behöver acceptera situationen som den är i nuet och hitta ett förhållningssätt till att leva på värdigt sätt utan att ge upp sig själv. Att kommunicera kan vara svårt i alla relationer, men i en situation där tilliten är låg och svikna löften ständigt gör sig påminda kan det vara hjälpsamt att tillsammans få professionell hjälp. Vår parbehandling innebär både enskilda sessioner, där man arbetar med sina egna svårigheter och tankefällor, och parsessioner där vi sitter tillsammans alla fyra och arbetar med bl a kommunikation och tillitsövningar.

Priser

Privatpersoner
Pris ges vid förfrågan.

Betalningsvillkor
Arvodet betalas på plats vid varje besök. Du kan betala kontant eller med bankernas tjänst Swish. Vi fakturerar inte privatpersoner. Bokar du något av våra paketerbjudanden kan du i undantagsfall komma överens med oss om att dela upp din betalning i två delbetalningar. En sån överenskommelse görs då i samband med att du bokar ditt första besök hos oss. Förutsättningen för en delbetalning är dock att hela det utestående beloppet ska vara slutbetalt innan du avslutat dina sessioner hos oss. Beställda paket återbetalas inte, oavsett om du utnyttjat paketet eller inte. I den mån vi erbjuder rabatterade paketpriser, gäller dessa endast i samband med att du beställer ett paket vid första besöket, inte som rabatt för ett antal genomförda sessioner i efterhand. Vi genomför endast samtal där vi kan säkerställa att betalning har skett.

Avbokningspolicy
Om du får förhinder, oavsett orsak, behöver du avboka din tid senast 24 timmar i förväg. Om avbokning inte skett i tid debiterar vi ordinarie sessionspris som avbokningsavgift. Du kan avboka en tid antingen via telefon eller sms. Dock måste avbokningen bli bekräftad av oss för att den ska gälla.

Viktigt för framgångsrik behandling
Av erfarenhet vet vi att ett förtroendefullt samarbete mellan dig och din terapeut är viktigt för resultatet i en bra samtalsbehandling. Hos Strandberg & Strandberg får du därför möjlighet att byta terapeut om du upplever att alliansen inte skapas. Vi är ju alla olika som människor och personkemin är en viktig förutsättning för ett gott resultat och samarbete.